tirsdag 7. desember 2010

Hjemmelagd kvitløksmarinade

Hjemmelagd kvitløksmarinade 2 Hele ferske kvitløk
Marinaden : 1 ts tørket timian 1 ts tørket basilikum 1 1/2 dl god olivenolje
Fjern skallet på kvitløkene og legg dem ikaldt vann og kom 1 minutt. Renn av, legg dem i kaldt, saltvann og kok i 2-3 minutt. Renn av og overfør de varme kvitløksbåtene til en glasskrukke. Hell på marinaden, og sett på tett lokk. Sett glasskrukken i et mørkt, kjørlig rom noen dager før bruk.

2 kommentarer:

  1. Så lurt! Jeg har planer om å gjøre noe ala dette til et par-tre julegaver. Hadde tenkt å lage sjokolade, men det er jo absolutt en mulighet å lage et slikt glass!

    Vet du hvor lenge det holder seg?

    SvarSlett
  2. Nei, nå er det ca 2 uker siden jeg lagde det, og de er like gode og friske enda:) Syns også det var lurt, dette er jo litt farmor og farfar som har alt! Orker ikke styret med å finne noe dilldall i butikken som de setter i en skap til nedstøving ;)
    Nå kommer du snart hjem :) :) :)

    SvarSlett