fredag 22. mars 2013

Endelig noe til meg selv, faktisk!

Knestrømper til meg selv, har prøvd på å lage sokker i forskjellige varianeter før, men alltids endt opp med å gi dem bort. Men denne gangen! hehe. De er srtikket i Mor Aase garn fra Rema1000. Oppskriften er fra garnstudio.no. Og heter : Drops sokker med nordisk mønster.Og det ble jo også denne gangen rester av garnet. Og flittig som jeg er måtte jeg ha votter også.
Disse strikket jeg på fri hånd. (Mor Aase garn her også selvfølgelig...)ENKEL OPPSKRIFT PÅ  SUSANNE`S DAME-VOTT!! 
                                           
Mor Aase garn (23 m*10 cm), settepinner nr 3.0

La opp 48 masker pinne 3.0 med farge1 og strikket 1 omg glattstrikk. 
Deretter byttet jeg til farge2 og strikker 1 rett, 1 vrang i 20 omganger.  
Gå over til farge 1, øk 1 maske på  på hver pinne i "hjørnene"(Dvs: Pinne 1 økes det på maske nr2, pinne 2 på nest siste maske, pinne 3 på maske nr 2 og pinne 4 nestsiste maske) 
Jeg øker som regel alltids med å strikke ei maske 2 ganger. Dette gjøres forskjellig fra person til person.
16 omg med farge1. 
Nå skal det strikkes inn tommel, jeg satte 8 masker på èn hjelpetråd/sikkerhetsnål. La opp 8 nye masker over dem som er satt på egen tråd, altså 8 masker i tillegg til resterende som er på pinnen  fra før, og strikker videre til ønsket lengde på votten. Dette er individuelt. Når du ser at lengden er lang nok er det felling.
Jeg feller 1 omgang med å strikke 2 masker sammen(maske 2 og 3, eller tredje og andre siste maske på pinnen). Jeg feller i hjørnene, samme sted som du økte etter vrangborden. Da får du den spissen. 
1 omgang rett
Så feller jeg hver omgang til det er 2 masker igjen på hver pinne, trekk tråden igjennom å fest godt.
Hadde en plan om å hekle en liten blomst med farge2, men har enda ikke gjort det.....

Tommel: Ta opp de 8 maskene som er satt på en tråd på en pinne, og ta opp 8 masker i oppleggskanten av de 8 nye som ble lagd i tommelhullet, samt 2 til masker i hver side. Strikk nå rundt i glattstrikk i 18 omg glattstrikk. Fell på 2 pinner så det blir likt maskeantall på alle 4 pinnene, 1 omg uten felling, så felles det på hver omg til det gjenstår 2 maskere på hver pinne- dra tråden gjennom og fest.

Strikk èn til vott med tommel på motsatt side :-) 

Lykke til! 
                             

1 kommentar:

  1. Sjalu på din kreativitet og lyst å holde på med strikkinga.. Har henta mine strikkeposer nå..men ikke kommet lengre enn å legge de høyt opp så ikke min mini-banditt får tak i de :p

    SvarSlett